Pařížské kostky ☼

Pařížské kostky ☼

středně obtížná náročnost | kategorie řezy | sladké | Pečení

Ingredience

220 g máslo
220 g cukr moučka
3 ks vejce
110 g olej
220 g mléko
440 g mouka polohrubá
1 balení kypřicí prášek
50 g kakao
500 g šlehačka 33% (náplň)
2 ks tyčky ledové kaštany (náplň)
trochu ořechy

Postup přípravy

Máslo utřeme s moučkovým cukrem a vejci do pěny. Přidáme olej, mléko a nakonec přidáme mouku smíchanou s kakaem a kypřicím práškem. Hmotu vylejeme do dortové otvírací formy. Pečeme na 180°C asi 20-30min. Den předem si svaříme šlehačku a do horké zamícháme kousky kaštanové tyčky. Necháme v lednici schladnout do druhého dne. Vychladlý korpus vykrojíme z formy, potřeme částí vyšlehané šlehačky. Nakrájíme kostky, dozdobíme šlehačkou a posypeme ořechy.

Hodnocení receptu 3,04 (hodnoceno 28x)
Ohodnoťte tento recept

(více hvězdiček - výšší číslo znamená lepší hodnocení)

Autor receptu: sšgs_np - počet receptů: 343

Střední škola gastronomie a služeb Nová Paka

www.ssgs.cz

Vytisknout recept