Martinské rohlíčky ☼

Martinské rohlíčky ☼

středně obtížná náročnost | kategorie jiné | sladké | Pečení

Ingredience

500 g mouka hladká
250 g tuk Hera
200 g šlehačka
1 lžíce cukr
1 špetka sůl

Postup přípravy

Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Těsto vyválíme a nakrájíme rádlíčkem čtverce, ty rozdělíme na trojúhelníky. Na širší stranu trojúhelníku nastříkneme proužek náplně (tvaroh, povidla...). Rohlíček stočíme od nastříkané náplně ke špičce. Takto vytvarujeme všechny rohlíčky a mírně je ohneme do oblouku a položíme na plech s pečícím papírem. Pečeme asi 20 min na 170°C. Po schladnutí posypeme cukrem moučkou.

Hodnocení receptu 3,20 (hodnoceno 10x)
Ohodnoťte tento recept

(více hvězdiček - výšší číslo znamená lepší hodnocení)

Autor receptu: sšgs_np - počet receptů: 339

Střední škola gastronomie a služeb Nová Paka

www.ssgs.cz

Vytisknout recept