Domácí chleb

Domácí chleb

středně obtížná náročnost | kategorie chleba | slané | Pečení

Ingredience

600 g hladké mouky
400 g žitné mouky
1 lžíce soli
1 lžíce kmínu
1 lžíce octu
1 kostka droždí
600 ml vody
1 lžička (kávová) cukru

Postup přípravy

Mouka + sůl + ocet + kmín vložíme do mísy a zamícháme. Z vody + droždí + cukr vytvoříme kvásek. Vše smícháme v hladké těsto a vytvoříme bochník.

Kynutí: - těsto 20 minut

* bochníky dalších 30 minut

Pečení: - trouba vyhřátá na 200 °C, poté snížit a péct na teplotu 170 °C

* chléb se peče 1 hodinu a po vytažení se potře vodou

Hodnocení receptu 2,53 (hodnoceno 123x)
Ohodnoťte tento recept

(více hvězdiček - výšší číslo znamená lepší hodnocení)

Autor receptu: domisacek.domi - počet receptů: 5

Vytisknout recept