Svatomartinské rohlíčky

Svatomartinské rohlíčky

snadná náročnost | kategorie kynuté | sladké | Pečení

Ingredience

600 g polohrubé mouky (těsto)
120 g másla (těsto)
250 ml vlažného mléka (těsto)
1 kostka droždí (těsto)
2 ks vejce (těsto)
100 g moučkového cukru (těsto)
1 ks citron - kůra (těsto)
trochu hladké mouky na vál
1 ks vejce na potření
trochu povidel rozmíchaných s troškou rumu (nádivka)
trochu tvarohu umíchaného se žloutkem, moučkovým cukrem a rozinkami (nádivka)
trochu mletých ořechů s moučkovým cukrem a troškou mléka (nádivka)

Postup přípravy

Z trošky mléka, rozdrobeného droždí a lžíce cukru necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme do mísy, přidáme vejce, rozpuštěné máslo, moučkový cukr, mléko, citronovou kůru a kvásek a zaděláme těsto, které se nebude lepit ke stěnám mísy. Vršek těsta poprášíme troškou hladké mouky, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout.

Pak těsto rozválíme na placku o síle zhruba 0,5 cm a rozkrájíme na čtverce. Každý kousek těsta naplníme některou z nádivek, zabalíme, rozložíme na plech s papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme v troubě předehřáté na 175°C dozlatova.

Rady a tipy

Rohlíčky můžeme posypat moučkovým cukrem s vanilkou.

Hodnocení receptu 3,26 (hodnoceno 38x)
Ohodnoťte tento recept

(více hvězdiček - výšší číslo znamená lepší hodnocení)

Autor receptu: sšgs_np - počet receptů: 258

Střední škola gastronomie a služeb Nová Paka

www.ssgs.cz

Vytisknout recept